Turbo Vision - Nästa generations CT-lack

Nexa Autocolor Turbo Vision

Äntligen är den här: Nexa Autocolor Turbo Vision. Nästa generations lack för kommersiella fordon. Utformad för att du ska kunna ligga hästlängder före konkurrenterna och ge kunderna utmärkta resultat med korta torktider, låga VOC-utsläpp, enkel användning och flexibla produkter. 

Det nya TURBO VISION®-systemet är framtiden inom lack för kommersiella fordon, och gör att du kan vara ännu mer innovativ, få optimerade processer och utmärkta kulörer samtidigt som lacken torkar snabbt, är lätt att applicera och har en tålig glans och finish.

Mindre materialeforbrug

Lägre materialåtgång

Mindre tørretid

Reducerad ugnstorkningstid

Mindre energiforbrug

Lägre energiförbrukning

Reducere VOC

Mindre VOC-utsläpp

En viktig kundfördel i Turbo Vision är de snabbtorkande egenskaperna, som reducerar ugnstorkningstiden och energiförbrukningen med upp till 25 %, utan att kompromissa med uppbärningsförmåga och lufttorkningskapacitet. Systemet gör att lacken blir mycket hård efter ugnstorkning, vilket innebär att delar kan monteras eller sättas tillbaka direkt i stället för att vänta på att lackeringen ska härda över natten. Den ökade produktiviteten gör att tillverkare och verkstäder kan öka produktionen och kapaciteten.

Utöver ökad produktivitet och kortare cykeltider används 10 % mindre material tack vare lackens höga opacitet, vilket även minskar behovet av omarbete. Materialbesparingen kan bidra till 10–15 % minskning av VOC-utsläppen, vilket ger en hälsosammare arbetsmiljö för lackerarna och hjälper verkstäder, tillverkare och vagnparksägare att minska sin miljöpåverkan. Tack vare de stora tekniska fördelarna har den nya plattformen tilldelats PPG:s hållbarhetspris för kundlösningar.

Experience the new Turbo Vision:

What users think of Turbo Vision:

Turbo Vision innebär en stor förändring för Nexa Autocolor, som nu går mot att bli ett CT-system med pigment/bindemedel. Vare sig systemet används vid nytillverkning eller refinish har det ett stort utbud av förtunningsmedel och pigment med hög styrka som kan användas på många olika typer av underlag, på både små och stora områden, vilket gör att alla kunder får en premiumupplevelse. Om du vill veta mer om hur Nexa Autocolor Turbo Vision kan bidra till att göra din verkstad effektivare och lönsammare kan du kontakta närmaste återförsäljare eller fylla i formuläret nedan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.