Upptäck framtidens lackverkstad

Att optimera lackverkstadens produktiviteten är viktigt om du vill förkorta reparationstiderna och minimera kostnaderna – det vet de flesta. Men hur åstadkommer man detta rent konkret? Kanske har du redan gjort flera optimeringar och saknar nya idéer om hur du kan strukturera verksamheten, ändra processer eller använda nya tekniska lösningar för att uppnå de förändringar som krävs för att minska kostnaderna så mycket som möjligt. Men en sak är säker: det finns alltid sätt att förbättra ännu mer.

Vill du göra din verkstad till ett praktexempel på effektivitet, kan Thedens i Düsseldorf bli din inspirationskälla.  Med nya, banbrytande idéer kring verkstadslayout och genom att alltid hålla utkik efter ny teknik, har Thedens blivit en lackverkstad för framtiden och en av de absolut främsta. Den intressanta omvandlingen av verkstaden gjordes tillsammans med LEAN-experter från Nexa Autocolor.

LEAN i praktiken

Från bedömning av bilens skador till dess förflyttning, via fjärrstyrda plattformar, genom verkstaden – Thedens har optimerat varje steg till max. Verkstaden baseras på LEAN-filosofins principer och lösningar, och har separata arbetsbås där personalen alltid har direkt tillgång till de verktyg och produkter som behövs. En annan innovativ lösning för högre effektivitet är sprutboxens utförande, som har sänkt arbetsbelastningen med 70 %. Nexa Autocolors lagerhanteringssystem, Daisy Wheel-maskinen och mycket annat är också bidragande orsaker till företagets effektivitet.

Se videofilmen och upplev de lösningar och principer som har gjort Thedens till en av de absoluta ledarna inom verkstadseffektivitet.

Förbättra din verkstad

Är du nyfiken på hur principerna från Thedens kan användas i din verkstad? Nexa Autocolor och våra lokala distributörer har en komplett verktygslåda av LEAN- och optimeringsverktyg som vi kan hjälpa dig att implementera i din verkstad – utan kostnad.

Verktygslådan rymmer allt från ProcessManager, till LEAN-kurser och rådgivning på plats i din verkstad. Vi hjälper dig gärna att genomföra och integrera de förändringar som krävs för att du ska kunna inta en ledarposition. 

 

Läs mer

Läs mer om våra optimeringsverktyg

Läs mer om ProcessManager

Läs mer om våra LEAN-kurser