Ny automatiseret blandemaskine frigiver værdifuld tid

"Vi blander nok omkring 7-10 blandinger pr. dag, og det kører altså bare.”

MoonWalk™ blev lanceret ved et stort event i Madrid i juni 2019, og allerede i november fik MJ Autolak i Sakskøbing installeret MoonWalk™. Derved blev MJ Autolak en af de første til at afprøve den nye løsning i blanderummet. MotorMagasinet har været en tur forbi for at høre, hvordan MoonWalk™ har ændret dagligdagen på værkstedet.

Kort fortalt, var meldingen: ”Den vil vi ikke undvære igen!” Men hvorfor helt præcist? Hvad er det, MoonWalk™ kan, der gør at hverken ejer eller medarbejdere vil undvære den igen? Vi har talt med autolakerer Frederik Hansen, som bruger MoonWalk™ hver dag.

Vi er meget mere effektive

Frederik fortæller om tiden før MoonWalk™, hvor de blandede manuelt: ”det er ikke spændende arbejde at blande; man føler, at man spilder tiden. Det er det kedelige arbejde. Jeg kender ikke nogen, der ikke hellere vil male, end at blande.”

Frederik fortsætter: ”med MoonWalk™ skal vi ikke bruge tid på at blande eller noget. Jeg vil skyde på, at vi sparer omkring ½-1 time om dagen på at blande. Vi kan være effektive på værkstedet i stedet for og hjælpe med at klargøre andre dele i processen. Et stort plus er, at man bare kan sætte maskinen i gang, og så er blandingen færdig, når man kommer retur.”

Let at gå til – det kører bare

I udviklingen af MoonWalk™ prioriterede PPG at gøre maskinen så brugervenlig som mulig, men hvordan opfatter autolakereren det i dagligdagen?

Frederik fortæller: ”Jeg tænkte umiddelbart, at det nok ville være svært at gå til, men det er meget brugervenligt; let at gå til og bruge i praksis. Og så kender vi jo computersystemet i forvejen. Vi blander nok omkring 7-10 blandinger pr. dag, og det kører altså bare.”

Frederik fremhæver endvidere, at det er nemt at holde blanderummet rent, da det er et lukket system: ”Der er ikke maling nogen steder – det er rart.”

Øget effektivitet og arbejdsglæde

Med MoonWalk™ har lakererne som nævnt bedre mulighed for at hjælpe med andre opgaver på værkstedet og dermed minimere flaskehalse i processen. Det er tydeligt at mærke, at indførelsen af MoonWalk™ har øget arbejdsglæden hos MJ Autolak. Som Frederik selv kort og præcist siger det: ”Det er så nemt! Og man undgår det kedelige arbejde!”


Både ejer og medarbejdere er tilfredse

Ejer Michael Jørgensen og autolakerer Frederik Hansen er enige: ”Vi vil helt sikkert anbefale MoonWalk™ til andre. Det vil fungere alle steder – både hos større og mindre steder! MoonWalk™ er meget tidsbesparende og tjener hurtigt sig selv ind.

MoonWalk™ blander meget mere præcist, end man selv kan; der er aldrig nogen smuttere; man blander aldrig forkert. Det spild har man heller ikke mere.”

Michael tilføjer, at han faktisk synes, at det er meget rart, at systemet i sin opbygning minder om den ”gamle” måde at blande på: ”Man lærer nemt, hvor alle farverne står, og det er hurtigt at placere dem. MoonWalk™ ligner jo en almindelig blandereol og et værktøj som alt andet. Det giver også en tryghed.”

Ejer Michael Jørgensen, MJ Autolak

På billedet (fra venstre): Brian Larsen, Scandinavia Paint Solution A/S, Michael Jørgensen og Frederik Hansen, MJ Autolak.


For mere info om MoonWalk - se her: Om MoonWalk