Plattformen TURBO VISION® utökas med ett nytt högfyllande premiumbindemedel

Nexa Autocolor kan nu berätta att vi lanserar nya P650-1010 Premium High Build Binder som kompletterar det kommersiella transportsortimentet  NEXA AUTOCOLOR® TURBO VISION®. Det senaste tillskottet är det fjärde i en serie bindemedel och förstärker nästa generations plattform genom att tillhandahålla en dedikerad lösning för skarpa kanter och fordon med komplexa former, såsom tippbilar, tankbilar, sopmaskiner och biltransportlastbilar.

Samtidigt som det är en dedikerad lösning drar den även nytta av att vara en del av det kompakta, modulära färgsystemet Turbo Vision, som har utvecklats för att ge sina användare flexibilitet och mångsidighet för en mängd olika appliceringar på kommersiella fordon. Turbo Vision lanserades i slutet av 2017 som en uppföljare till det populära lacksystemet Nexa Autocolor EHS TURBO® Plus och erbjuder betydande förbättringar genom innovation, processoptimering och kulörkvalitet.

– Den kommersiella transportbranschen vill ha innovativa produkter som levererar kvalitet och produktivitet, förklarar Ignasi Roig, produktplattformschef EMEA på PPG Automotive Refinish.

– De senaste tre åren har kunder över hela Europa bekräftat att förenklingen till ett pigment för bindemedel i 2 K system har gjort Nexa Autocolors produkterbjudande för kommersiella fordon mer användarvänligt, och de understryker också den utmärkta kulörprecisionen och möjligheterna hos den nya plattformen.

Detta pågående åtagande för optimal kulörkvalitet och produktinnovation var avgörande för lanseringen av P650-1010 Premium High Build Binder. Med detta bindemedel kan tillverkare av kommersiella fordon uppnå en högkvalitativ finish med hög glans, som dessutom erbjuder utmärkt täckning av komplexa former och med väl definierade kanter.

P650-1000 Premium High Flow Binder kommer att fortsätta att vara förstahandsvalet för verkstäder som lackerar och reparerar kommersiella fordon, och det lämpar sig väl för fordon med stora plana ytor, såsom skåpbilar, bussar, turistbussar och taxibilar. Bindemedlet P650-6000 Premium Matt gör det möjligt att skapa ett komplett utbud av glansnivåer, från djup matt till halvblank om det blandas med något av seriens två andra premiumbindemedel.

Förutom att leverera ett utmärkt slutresultat hjälper både Premium High Flow Binder och Premium High Build Binder till att maximera effektiviteten med snabbtorkande egenskaper som minskar torktiden och energiförbrukningen samtidigt som det har en utmärkt hållbarhet. Turbo Vision är också exceptionellt hårt efter ugnstorkning, vilket gör att delar kan monteras direkt istället för att behöva vänta på att lacken ska härda över natten. 

 

 

 

Nexa Autocolor, Turbo and Turbo Vision are registered trademarks of PPG Industries Ohio, Inc. © 2020 PPG Industries, Inc. All rights reserved.